Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, arı yetiştiricilerine yönelik eğitimlerine devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Arıcılar Birliği işbirliği ile Kültürpark Konferans Salonu’nda arı yetiştiricilerine yönelik verinle eğitimlerde program sonrası çiftçilerden gelen sorulara da cevap verildi.
Gerçekleştirilen eğitime ilişkin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: “İlimizde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesinde sektöre ve yetiştiricilere katkı sağlamak üzere “ büyükbaş düve dağıtımı, ceviz ve zeytin fidanı dağıtımı, damızlık arı dağıtımı gibi birçok alanda girişim ve desteklemeler yapılmış olup, yapılmaya devam edecektir.
Arıcılık, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda önemli gelişme kaydeden bir sektör haline gelmiş olup, yeni yaklaşımların ve girişimlerin önü açılmıştır. Gerek arılardan elde edilen bal, bal mumu, arı sütü ve benzeri ürünler gerekse arı yetiştiriciliği için üretilen petek, kovan gibi malzemeler yönünden arıcılık bir meslek haline gelmiştir.
Arıcılık bilgi ve ilgi isteyen tarımsal bir üretim kolu olmakla beraber, yüksek genetik özelliğe sahip, ıslah edilmiş damızlık ana arı sayısının arttırılması ve bilinçli yetiştiricilerin çoğaltılmasına yönelik eğitim programlarının düzenlenmesi, Kurumumuzun esas hedefleri arasındadır. Bugün burada ilki düzenlenen Damızlık Ana Arı Üretimi kursu ile siz değerli kursiyerlerimize arıcılık ürünlerinin üretilmesi ve işlenerek katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi hakkında alanında uzman hocalarımız tarafından bilgiler verilecek olup, siz değerli üreticilerimize faydalı olmasını temenni ederiz.2014 yılında Kahramanmaraş büyükşehir belediyesi olmadan önce üreticilerimiz kovan başına 12-14 kg arası bal alırken büyükşehir olduktan sonra üreticilerimize ve hayvancılığa yapmış olduğunuz desteklerden sonra bu rakam kovan başına 18-20 kg arasına ulaştığını görmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu eğitim sonunda üreticilerimizden kovan başına 25-30 kg olarak hedeflemekteyiz” denildi.
Programın sonunda eğitimlere katılanlara Katılım Belgeleri takdim edildi.