Antik Yunan Edebiyatının Önemli Eserleri!

Antik Yunan medeniyeti, günümüz dünyasını şekillendiren çok sayıda yapıya, filozofa, düşünceye, sanatçıya ve elbette edebiyat eserine sahipti.

Antik Yunan medeniyetindeki filozoflar veya sanatçılar tarafından kaleme alınan bu eserler, aradan geçen binlerce yıla rağmen bugün hala popülerliğini korumayı başarıyor. 

Peki, Antik Yunan edebiyatında kaleme alınan eserlerin en dikkat çekenleri hangileridir? İşte detaylar…

İlyada ve Odysseia, Homeros

Antik Yunan’ın en önemli ozanlarından birisi olan Homeros tarafında yazılan İlyada ve Odysseia, yalnızca antik dönemin değil, tüm zamanların en önemli edebi eserlerden birisi olarak kabul ediliyor. 

Devlet, Platon

Devlet’in bütün felsefe tarihi içerisinde yazılan en önemli eserlerden biri olduğuna hiç şüphe yok. Siyaset ile felsefeyi birlikte düşünme pratiğini ilk uygulayan filozoflardan olan Platon, Devlet’te ideal toplum düzeninden, devletten, yönetimden, yöneticiden, halktan, toplumdan ve daha pek çok siyaset ve felsefenin ortak konusu olan kavramdan söz ediyor.

Medea, Euripides

Medea, Antik Yunan’ın önde gelen şair ve tragedya yazarı Euripides’in en önemli eserlerinden biri. Aşk, ihanet, intikam ve kadın kimliği üzerine inşa edilen Medea, tüm zamanların en etkileyici sahne eserlerinden birisi olmayı başardı. 

Thebai Üçlemesi, Sofokles

Thebai Üçlemesi, eserin başkarakteri olan Oidipus adıyla da biliniyor. Bununla birlikte Sofokles tarafından kaleme alınan eser, Antik Yunan tragedyasının zirve noktası olarak kabul ediliyor.