Alperen Ocaklarından Doğu Türkistan açıklaması!

Ulu cami önünde yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Doğu Türkistan’da Zulüm olduğu soykırım olduğu apaçık ortadadır. Hz. Ali (r.a) Şöyle buyurdu; bir zulmü engellemiyorsanız en azından onu duyurun.İşte burada dünyaya haykırıyoruz. Doğu Türkistan’da kardeşlerimize, dindaşlarımıza, soydaşlarımıza zulmediliyor.

Namuslarımız tarumar ediliyor. Sözde insan haklarına duyarlı ülkeler neden sesiniz çıkmıyor. Oradaki kardeşlerimiz 21. Yüzyılda adeta ortaçağ karanlığını yaşarken bu zulmü neden görmezden geliyorsunuz. Dünya, aç ve susuz kaldığı için çırpınarak can veren kardeşlerimizi neden konuşmuyor. Müslüman oldukları için daha el kadar sabilerin üzerinde sigara söndüren ve onlara tecavüz ederek öldüren Çinlilere neden sessiz kalınıyor.

Her burjuva çocuğun arkasında koşturan çocuk hakları savunucusu UNİCEF Doğu Türkistan’da çocuklar, bebekler katlediliyor, sizin sesiniz niye çıkmıyor. Bu zulme sessiz kalırsak, bu zulmü görmezden gelirsek, Doğu Türkistan’da akan bir damla Müslüman kanının hesabını öbür tarafta cenabı Allah’a hiçbirimiz veremeyiz. Türk ve İslam coğrafyaları bugün kan ağlıyor. Bugün kimse onları konuşmuyor ve unutmuş olabilir. Susmayacağız. Zulüm nereden gelirse gelsin haykıracağız.”