Akkurt, Vatandaşlar elektrik faturalarını Yüzde 40 fazla ödemeye mahkum ediliyor!

Kahramanmaraş Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Akkurt,"Benim kahraman şehrimin değerli hemşerilerimi Akedaş dağıtım şirketine boğulmasına ip tutan siyasi parti olduğu için Benim şehrimin vatandaşı elektrik faturalarını % 40 fazla ödemeye mahkum ediyor."dedi

İşte Akkurt'un o açıklaması: 

"Yıllardır sizlere söz veren iktidar partisi şimdi yine bir seçim döneminde yine dile getirmeye çalışoyor ama söyleyemiyorlar.

Ertuğrulgazi Karacaoğlan Selimiye Altınova ve tapu sorunu olan mahallelerimizin elektrik aboneliği ve şu aboneliği için bir kolaylık getirileceğini ifa etmeye çalışıyorlar ama İnan ki bunlar sadece seçimde sizlerin oyunu almak için böyle asılsız bilgileri paylaşıyorlar. 

Değerli hemşerilerim bunların bu kahraman şehrimize tahribat ve yıkıntıdan sonra bıraktığı en büyük sorun ne biliyormusunuz.
Benim kahraman şehrimin değerli hemşerilerimi Akedaş dağıtım şirketine boğulmasına ip tutan siyasi parti olduğu için Benim şehrimin vatandaşı elektrik faturalarını % 40 fazla ödemeye mahkum ediyor.

Bilmelerini istediğim konu şudur:

Bu şehir çiftte büyük deprem ile birlikte hasar aldı  ve kiracının beyanı ile az hasarlı bibaları kira yardımı ve taşınma yardımı almak için orta hasara çevrilmesi için dilekçe verilmiştir.

Tabiki Çevre Şehircilik ve ilkim Bakanlığı'na büyük görev düşüyor gelin bu şehirdeki orta hasarlı binaların değerlendirmesini yeniden yapılması ve gerçekten hasar var ise zaten vatandaş canını düşündüğü için yıkılması için engel teşkil etmez. Ama hasar yok kiracının uyanklığı için orta hasar verildi ise iptal edilmesi gerekiyor.

Bir diğer konu ise bu şehrin gerçekten çok şeye ihtiyacı var. Bunların en başında ise huzura mutluluğa sağlığa ve eğitime ihtiyacı var. Tabiki bunları yaşayabilmesi için illaki barınma sorununa ihtiyaç var.

Kahramanmaraş'ta şuan en düşük kira 7500 tl ile başlıyor. 

Emeklilik var asgari ücretle çalışan emekçi mız var kiralarını ödemeyi başarsa bile ailenin iaşe bedeli temel ihtiyaç maddeleri ve eğitim gören çocuklarının ihtiyacı için almış olduğu üç ret yetersiz geliyor bu yüzden vatandaş köye ev yapamaya başlıyor ama ne hikmet ise tapu sorunu olduğu için elektrik aboneliği alamıyor. 

Belediye vermiş kapı numarasını kaski vermiş su abonesini armadaş vermiş doğalgaz abonesini Ama ne hikmetse ise akedaş tutturuyor tapu isterim. 

İlgili bakanlığın bu şehirin enkazda bittiğini bilmiyormu,  Bu şehirde barınmanın sorun olduğunu bilmiyormu, Bu ülkenin bakanı bu şehirde asğari üçrette çalışan kişilerin 10 bin TL kira ödediğini Bu ülkenin bakanı bir çok şeyi biliyor ama Konu Kahramanmaraş olunca sesleri çıkmıyor.
Nedeni ise çok basit İktidar partisi bu şehirden bu güne kadar ülke genelinde almış olduğu oyların en çoğunun il olarak görüyor. 
Bizim şehrin her şeye ihtiyacı var. 

Öte meclis kürsüsünden Kahramanmaraş ın hiç bir şeye ihtiyacı yok diyen zaat seni neden Kahramanmaraş'ta göremiyoruz açıklarmısın? 
Açıklayamazsın çünkü sen Kahramanmaraş'ta gelmiş geçmiş başarısız bir siyasetçi olduğun için bu şehir seni kabul etmiyor korkundan benim aziz şehrime gelemiyorsun.

Ben diyorum ki; Siz Kahramansınız Ben Maraş'ım Hepimiz birlikte Kahramanmaraş olacağız."