ABD'li deprem uzmanı Judith Hubbard’dan Hatay yorumu!

Hubbard,  “Bu deprem önceki sismisiteye yakındı ve bir süredir sessiz olan Kıbrıs Arkı üzerindeki sismisiteyi yansıtmıyor. Ancak ark aktif ve sonunda bu bölgede daha büyük depremlere ve tsunamilere neden olabilir.” Dedi.

İşte deprem uzmanı Judith Hubbard’ın o açıklamaları, “ Türkiye, Samandağ yakınlarında bugün meydana gelen M4.5 depremi, 1 Mart'tan bu yana bölgedeki en büyük artçı şok. 20 Şubat'ta M6.3 artçı sarsıntısına zarar veriyor.

Dün Gaziantep yakınlarında meydana gelen artçı sarsıntı gibi, bu olay da artçı sarsıntıların ne kadar düzensiz olabileceğinin bir hatırlatıcısıdır. Neyse ki, bir M4.5 çok fazla hasara neden olacak kadar büyük değil.

Yine de bu deprem Türkiye, Suriye, Lübnan ve Kıbrıs'ta insanlar tarafından hissedildi. Genel artçı şok korkusuna ek olarak, bu bölgedeki insanların çoğu, açık denizlere uzanan Kıbrıs Arkı'nda daha büyük bir depremin tetiklenmesinden korkuyor.

Bu deprem önceki sismisiteye yakındı ve bir süredir sessiz olan Kıbrıs Arkı üzerindeki sismisiteyi yansıtmıyor. Ancak ark aktif ve sonunda bu bölgede daha büyük depremlere ve tsunamilere neden olabilir.”