2022 korku dizileri!

All of Us are Dead (Hepimiz Öldük)

Güney Kore yapımı bu fantastik dizide okul içerisinde korkunç olaylar yaşayan birgrup öğrencinin macerasını anlatıyor. Sıradan bir günde okula giden öğrenciler okulun içerisinde hızla yayılmaya başlayan zombi virüsü ile karşı karşıya kalıyorlar. Virüs öğrencilerin en yakın dostlarını zombiye çevirirken hayatta kalanlar bir yolunu bulup okukdan dışarı çıkmaya çalışacaklardır.

Archive 81

Netflix orijinal yapımı en iyi korku dizileri arasına girmeyi başaran Archive 81 dizisi geçmişe ait video kayıtlarını arşivleyen genç bir adamın hikayesini anlatıyor. Dan Turner isimli genç adam bozulmuş video kasetleri düzenleme işi için teklif alır. İşini yaptığı sırada videoları inceleme fırsatı bulan Dan yıllar önce yaşanılmış korkunç bir hikayeyi öğrenir. 25 yıl önce yaşanan bu olayda belgesel yapımcısı Melody Pendras'ın bir tarikata dair yaptığı araştırmalar yeniden gün yüzüne çıkacaktır.

The Outsider (Yabancı)

Flint şehrinde Terry Maitland isimli adam iyi bir eş, iki kız babası, İngilizce öğretmeni ve Küçükler Ligi koçudur. Kasabada herkes tarafından sevilmektedir. Bir gün kasabada katledilmiş vaziyette çocuk cesedi bulunur. Cesedin üzerinde Terry’nin parmak izleri vardır ve tüm kanıtlar Terry’yi işaret etmektedir. Terry tutuklanır ancak özgürlük savaşından vazgeçmez.

Paranormal

Netflix’in korku türündeki en popüler yapımlarından bir tanesi olan Paranormal dizisi, Orta Doğu’da Netflix’in gerçekleştirilmiş olduğu üçüncü dizidir. 1960’lı yıllarda geçen dizi birçok olağanüstü olayla karşılaşan Dr. Refaat Ismail’in hayatını anlatmaktadır.

The Haunting of Bly Manor

Zengin bir yaşam süren ve bir kızları bulunan çift trajik bir kaza sonucu hayatını kaybeder. Kimsesi bulunmayan çiftin kızları için yaşadığı malikanenin görevlileri devreye girer ve kendisine bir bakıcı tutar. Bakıcı işe girdikten sonra korkunç olaylar yaşanmaya başlar.

Locke & Key

Locke & Key dizisi, babalarının öldürülmesinden sonra Maine’deki evine geri dönen 3 kardeşin hikayesini anlatmaktadır. Bu kardeşler eve döndükten sonra kendilerine özel güçler veren anahtarlar keşfeder. Bu anahtarlarla ne yapacaklarını düşünen kardeşler, acımasız ve korkusuz şeytanın anahtarların peşinde olduğunu henüz bilmemektedir.

Kingdom

Hanedanlığını etkisi altına almış salgından kurtulmanın yollarını arayan prens kötülüğe karşı savaş açmıştır. Güney Kore’de bulunan krallık açlık ve yozlaşma karşısına silahsız kalır. Krallığın başına gelen felaketler sadece bununla sınırlı değildir. Bulaştığı insanı korkusuz bir canavara dönüştüren virüste hızla yayılmaktadır.