2020 yılı sürücü kursları için sıkıntılı başladı!

Başkan Moroğlu, “Kurslarımızın hayatta kalması için sürücü adaylarının ödemlerini yapması gerekiyor. En az 6 ay boyunca ücreti ödenmeyen dosyalar icraya veriliyor. İcraya verilen dosyalarda masraflar da katlanıyor. Sürücü adaylarımızın ödemelerine riayet etmelerini istiyoruz.”dedi.

 

“2019 yılı sürücü kursları için iyi geçti”

 

2019 yılı sürücü kursları için iyi geçtiğine dikkat çeken Seyfi Moroğlu, “Şehrimizdeki sürücü kurslarımız valilik komisyonunu belirlemiş olduğu taban fiyat uygulamasına riayet ettiği için 2019 yılını biraz olsun rahat geçirmişlerdir. Ödemelerini düzgün yapmışladır. Personellerine maaşlarını düzgün ödemişlerdir. 2020 yılı şuan için bizler açısından biraz sıkıntılı geçmektedir. Ödemlerde bir takın aksaklıklar meydana gelmektedir. Bazı vatandaşlarımız ehliyetlerini hak ettiği halde kurslardan dosyalarını almıyorlar. Sürücü kurslarımız tahsilat sorunu yaşamaktadırlar. Sürücü kursları en az 6 ay boyuncu dosyasını almayan sürücü adayları için yasal işlem başlatabilmektedirler. Tabi ki kurslarımızın hayatta kalması için ödemlerin yapılması gerekiyor. İcraya verilen dosyalarda masraflar katlanıyor. Sürücü adaylarımızın ödemelerine riayet etmelerini istiyoruz.”diye konuştu.

 

“Sürücü kursları için sevindiren gelişme”

 

Sürücü kursları için sevindiren bir gelişme hakkında da konuşan Moroğlu şunları söyledi: “Sürücü kursları yönetmenliğinde ise yeni bir değişiklik oldu. Daha önce sürücü kursu açmak için bağımsız girişi olan binalar şartı vardı. Bu şart yeni değişiklikle ortadan kalmış oldu. Artık vatandaşlarımız istedikleri yerlerde kurslarını açabilecekler. Sürücü kurslarımız için güzel bir gelişme oldu.”