2019’un izlemeye değer en iyi 7 Filmi!

7. And Then We Danced / IMDb puanı: 8,2


Gürcü kökenli İsveç’li yönetmen Levan Akin’in yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği And Then We Danced (Ve Sonra Dans Ettik) filmi, kuir film olması itibariyle önem taşıyor. Son zamanlarda sinemada artarak kendisini belli eden LGBTİQ+ farkındalığı yaratma gayesi bu filmde de karşımıza çıkıyor. Film, belki birçok eski kuir filmlerdeki gibi ana temasını gözümüze sokarak vermemesi yönüyle başarısını konuşturuyor. 


6. The Lighthouse / IMDb puanı: 8,3


Türkiye’de “Deniz Feneri” adıyla gösterime giren The Lighthouse filmi, özellikle siyah beyaz film tutkunları için ideal. 2019 en iyi filmleri arasında yer alan The Lighthouse, hüzünlü hikayesiyle çok beğenilmişti. İki deniz feneri bekçisinin yalnızlıktan akıl sağlıklarını kaybetmenin eşiğine gelmeleri ve yaşadıkları korkuyu anlatan film, Türkiye’de de Filmekimi kapsamında gösterilmişti.


5. Marriage Story / IMDb puanı: 8,4


Hep aksiyon, dram mı sevmişiz 2019’da dediğinizi duyar gibiyiz. Türkiye’de “Evlilik Hikayesi” ismiyle yayınlanan Marriage Story, diğer filmlerden sıyrılarak işin içine biraz da komedi katıyor. Ayrıca Netflix’te yayınlanan filmlerden biri olması itibariyle de önem arz ediyor.


4. Avengers: Endgame / IMDb puanı: 8,5


Ürettikleri çizgi romanlarla yediden yetmişe herkesin hayranlığını kazanan Marvel Comics’in İntikamcılar adlı süper kahramanlarından uyarlanan Avengers: Endgame, vizyona girmeden önce bile Marvel tutkunları tarafından bayağı konuşulmuştu.

 
3. The Irishman / IMDb puanı: 8,6


Martin Scorsese’nin yönetmenliğini üstlendiği, esrarengiz hikayesi ve Oscar’lı üç değerli oyuncunun yer alması sebebiyle seyircide büyük yankı uyandıran The Irishman (İrlandalı) filmi 2019 en iyi filmler listesinde yerini aldı bile. Henüz yeni çıkan filmin bu kadar gündeme gelmesini besleyen pek çok sebep var şüphesiz. 


2. Parasite / IMDb puanı: 8,6


Hep Amerika filmlerini listeye almışsınız dediğinizi duyar gibiyiz. Konu en iyi filmler olunca sinefillerin gözü muhakkak bir Güney Kore filmi arar. Parasite(Parazit) filmi de kimsenin hakkında yorum yapmasına gerek bile olmadan en iyilerin içinde yer almayı hak ediyor. 


1. Joker / IMDb puanı: 8,7


Ne kadar bazı insanlar filmden beklediğini alamadığını söylese de genel olarak beğenilen Joker, sağır sultanın bile ününü duyduğu bir film oldu. Todd Phillips’in yönettiği filmin ana karakteri Joker, öyle bir etki yarattı ki film, film olmanın ötesinde bir yere doğru kaymaya başladı.

kaynak: http://www.filmlegez.com/