2019'un IMDB Puanı yüksek filmleri!

The Gentlemen (2019) IMDb: 8.1

 

IMDb’de sitesinde 2019 filmleri arasında en yüksek puana sahip enfes bir film. Filmin baş rollerinde Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery ve Jeremy Strong gibi ünlü isimler yer alıyor. Filmde, Londra’da kurduğu suç imparatorluğu geride bırakmak isteyen Mickey Person ve ailesinin hikayesine odaklanmaktadır. Person, bu planı için milyarder Matthew ile anlaşmayı planlarken, aynı zamanda arazilerini Coach ve tehlikeli çetesine karşı da korumaktadır. İşin içine bir de, Person’un her adımını izleyen dedektif Fletcher girince her şey daha da zorlaşmaktadır. 

 

Jojo Rabbit (2019) IMDb: 8.0

 

2019’un son günlerinde vizyona giren Jojo Rabbit, oyuncu kadrosunda Roman Griffin Davis, Thomasin Mckenzie, Scarlett Johanson ve Taika Waititi’n yer aldığı oldukça etkileyici bir yapım. Filmde, Alman diktatör Hitler’in ordusunda görev alan Jojo Betzler ismindeki çocuk, bir zaman sonra annesinin kendi evinde Yahudi bir kız herkesten habersiz misafir ettiğini öğrenir. 


Doctor Sleep (2019) IMDb: 8.0

 

2019’un en çok izlenen filmlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkan Doctor Sleep filmi, çocukluğunda yaşadığı karanlık olayların altında hayatını devam ettiren Danny, hayattan bezmiş ve kendisini alkolik hale getirmiştir. Bu durumdan kurtulmak için emek veren Danny, New Hampshire kasabasına taşınır ve kendisini ayakta tutan destek grubuyla tanışır. Bölgede bir kurumda yaşantılarının son günlerinde olan kişilere bakım evinde hizmet verir. 


Togo (2019) IMDb: 8.2

 

2019’un en iyi filmleri listesinde birçok kişinin bilmediği ama efsaneler arasına girmesi muhtemel olan Togo isimli yapım ile karşınızdayız. Gerçek hikayeden uyarlanan film, ABD’nin Alaska eyaletinde geçmektedir. Bölgede salgın baş göstermiştir ve ilaçlar 600 milden daha uzak mesafededir. Kasaba halkı İlaçların getirilmesi için köpek ve kurt eğitmeni Leonhard Seppala’dan yardım ister. Seppela, hasta insanlara yardım etmek için bu görevi kabul eder ve kızağına liderlik eden Sibirya kurdu Togo’yla beraber yola koyulur. 


1917 (2019) IMDb: 8.7

 

Birinci Dünya Savaşı filmlerini seven okurlarımız için listemize eklediğimiz harika bir savaş/dram filmi ile karşınızdayız. 1917 filmi, Birinci Dünya Savaşı sırasında Britanya askeri olarak görev yapan Schofield ve Blake isimli iki askerin, imkansız olarak belirtilen görevin üstlenmesini ele almaktadır. Kendilerine verilen görev, kısa zaman içerisinde düşman bölgesine geçmek ve bu sayede kardeşinin de içerisinde yer aldığı birçok askerin ölümüne engel olacak bir mesajı iletmek… 


Parasite (2019) IMDb: 8.6

 

Güney Kore sinemasının 2019 yılında tüm dünyada vizyona soktuğu Parazit filminde, birbirinden farklı görüşlere sahip ve farklı hayatlar yaşan iki ailenin esrarengiz hikayesi komedi ve dram türünde izleyiciyle buluşturmaktadır. Kim ailesinde kimse çalışmamakta ve fakirlik içerisinde yaşamaktadır. Ailenin üyeleri gerçek kimliklerini saklayarak oldukça zengin olan Park ailesinin içerisin birer birer girmektedir. Bir anda bütün aile üyeleri zenginlik ile karşılaşınca ortaya oldukça komik olaylar silsilesi çıkıyor. 


Once Upon a Time... in Hollywood (2019) IMDb: 8.0

 

2019 filmleri arasında en çok ses getiren yapımlardan bire tanesi olan Once Upon a Time... in Hollywood’un hikayesi izleyici 1969 yılına götürmektedir. Filmde, eskiden Western filmlerinde boy göstermiş ancak artık ismi dahi hatırlanmayan Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) ve onun dublörü ve arkadaşı olan Cliff Booth (Brad Pitt) tekrardan eski günlerine dönmek için uğraşmaktadır. Tekrardan eski günlerine dönmek istemektedir ve Rick'in(DiCaprio) kapı komşusu ünlü bir isim olan Sharon Tate'dir. 


Asfaltın Kralları - Ford v Ferrari (2019) - IMDB: 8.3

 

Başrollerinde Matt Damon, Christian Bale ve Caitriona Balfe gibi başarılı oyuncuların yer aldığı Asfaltın Kralları filminin yönetmen koltuğunda ise James Mangold oturuyor. Orijinal adıyla Ford v Ferrari, 1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nın gerçek hikayesini konu alıyor. Ford’un Ferrari’yi geçmeyi kafasına koyduğu bu dönemde yeni bir araç tasarlama fikri ortaya atılıyor. 

 

Joker (2019) - IMDB: 8.8

 

Yönetmenliğini Todd Phillips’in üstlendiği 2019 yapımı Joker filminin başrollerinde Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz gibi başarılı isimler yer alıyor. Başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck’in hayatını konu alan filmde Phoenix’in oyunculuğu izleyenleri büyülüyor. Mutsuz ve insanların zorbalığına maruz kalan Arthur zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür ve topluma aykırı bir adam haline gelir.