Akpınar, Kahramanmaraş’ın yaralarının sarılmasını anlattık!

POLİTİKA 02.04.2023 - 18:13, Güncelleme: 03.04.2023 - 22:58
 

Akpınar, Kahramanmaraş’ın yaralarının sarılmasını anlattık!

Akpınar, “Ak Parti genel merkezinde mülakata katıldık ve Kahramanmaraş’ın sosyal, psikolojik ve ekonomik yaralarının sarılmasının önceliğini anlattık.” dedi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili A.Adayı Mehmet Akpınar, “Ak Parti genel merkezinde mülakata katıldık ve Kahramanmaraş’ın sosyal, psikolojik ve ekonomik yaralarının sarılmasının önceliğini anlattık.” dedi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Akpınar şu ifadelere yer verdi:  “Kahramanmaraş’ta dert büyük” “Şehrimizde yaklaşık olarak 60.000 bağımsız bölüm konut yıkıldı, yada ağır hasarlı, yaklaşık 250.000 kişi evsiz kaldı. Bu insanların umuda, morale, samimi kucaklaşmaya, barınmaya, güvene ihtiyaçları var. Şuan Kahramanmaraş’ın caddelerinde normal davranışlar sergilemeyen, garip garip bakan, ona buna çatan insanlar türemeye başladı, insanlar sevdiklerini kaybetmişler, mallarını kaybetmişler, dert büyük. Kısa vadede bu insanlara önce güven verilmeli, ardından teselli edecek dini konuşmalarla sekine sağlanmalı, uzman rehber öğretmenler ve psikologlar görevlendirilmeli. “İnsanlığa hizmet etmeye devam ediyorlar” Sorumluluk sahibi, gönüllü İslam davetçileri sahalara gönderilmeli ve panik ve korku içerisindeki gençlerimizin ve insanlarımızın yüreklerine dokunulmalıdır. Vakıflarımızın ve derneklerimizin devlet kurumlarıyla beraber eşgüdümlü bir şekilde, koordinasyon içerisinde çalışmaya devam etmesi için gerekli adımlar acilen atılmalıdır. Çünkü tüm sivil toplum kuruluşlarımız ilk günden bugüne kadar severek ve koşarak Kahramanmaraş’ımızın hizmetinde olmuşlardır. Halkımıza umut, ekmek, giyecek, yakacak ve aş ulaştırmaya da devam etmektedirler. İHH, İMH, insan Vakfı, TÜGVA, Beşir, diyanet Vakfı, ilim yayma cemiyeti,Önder İmam Hatipliler derneği, Saçaklızade, İsmailağa, Merdan derneği,hayrat,ihya,Rıdvan hoca Vakfı , iyilikter ve daha niceleri…Hepsi sahadalar… Hepsi insanlığa hizmet etmeye devam ediyorlar. “Valililerce market çekleri verilmelidir” Depremde canlarını kaybedenlerin yakınlarına devlette iş verilmeli, iş yerlerini kaybedenleri, devlet yetkilileri acil olarak çağırmalı, onlara güven vermeli, iş yerleri tekrar hayata geçirilmeli. Okullar hızlı şekilde açılmalı, az hasarlı ve hasarsız evlere giriş sağlanmalı. Yardim kolisi dağıtımı sonrası, valililerce market çekleri verilmelidir. Velhasıl insanlarımızın haklarını daha kolay bilmesi ve araması için hukuk danışmanlıklarını çoğaltmalıyız, herkes kolayca hak ve hukuklarını bilebilmelidir. Halkımızı aydınlatacak, bilinçli hale getirecek, sağlam konutlar hususunda eğitimler düzenlenmelidir. Gösteriş ve konfordan uzak, protokol toplantıları terk edilmeli ve halkımızla iç içe, gönül birliği sağlanmalıdır. Gençlerimizin faydalanacağı tenis, voleybol, basketbol ve sanat atölyelerine öncelik verilmelidir. Adalet ve eşitlik prensibi her alanda acilen uygulanmaya devam edilmeli ve yardımlar konusunda koordinasyon sağlanmalıdır.”
Akpınar, “Ak Parti genel merkezinde mülakata katıldık ve Kahramanmaraş’ın sosyal, psikolojik ve ekonomik yaralarının sarılmasının önceliğini anlattık.” dedi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili A.Adayı Mehmet Akpınar, “Ak Parti genel merkezinde mülakata katıldık ve Kahramanmaraş’ın sosyal, psikolojik ve ekonomik yaralarının sarılmasının önceliğini anlattık.” dedi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Akpınar şu ifadelere yer verdi: 

“Kahramanmaraş’ta dert büyük”

“Şehrimizde yaklaşık olarak 60.000 bağımsız bölüm konut yıkıldı, yada ağır hasarlı, yaklaşık 250.000 kişi evsiz kaldı. Bu insanların umuda, morale, samimi kucaklaşmaya, barınmaya, güvene ihtiyaçları var. Şuan Kahramanmaraş’ın caddelerinde normal davranışlar sergilemeyen, garip garip bakan, ona buna çatan insanlar türemeye başladı, insanlar sevdiklerini kaybetmişler, mallarını kaybetmişler, dert büyük. Kısa vadede bu insanlara önce güven verilmeli, ardından teselli edecek dini konuşmalarla sekine sağlanmalı, uzman rehber öğretmenler ve psikologlar görevlendirilmeli.

“İnsanlığa hizmet etmeye devam ediyorlar”

Sorumluluk sahibi, gönüllü İslam davetçileri sahalara gönderilmeli ve panik ve korku içerisindeki gençlerimizin ve insanlarımızın yüreklerine dokunulmalıdır. Vakıflarımızın ve derneklerimizin devlet kurumlarıyla beraber eşgüdümlü bir şekilde, koordinasyon içerisinde çalışmaya devam etmesi için gerekli adımlar acilen atılmalıdır. Çünkü tüm sivil toplum kuruluşlarımız ilk günden bugüne kadar severek ve koşarak Kahramanmaraş’ımızın hizmetinde olmuşlardır. Halkımıza umut, ekmek, giyecek, yakacak ve aş ulaştırmaya da devam etmektedirler. İHH, İMH, insan Vakfı, TÜGVA, Beşir, diyanet Vakfı, ilim yayma cemiyeti,Önder İmam Hatipliler derneği, Saçaklızade, İsmailağa, Merdan derneği,hayrat,ihya,Rıdvan hoca Vakfı , iyilikter ve daha niceleri…Hepsi sahadalar… Hepsi insanlığa hizmet etmeye devam ediyorlar.

“Valililerce market çekleri verilmelidir”

Depremde canlarını kaybedenlerin yakınlarına devlette iş verilmeli, iş yerlerini kaybedenleri, devlet yetkilileri acil olarak çağırmalı, onlara güven vermeli, iş yerleri tekrar hayata geçirilmeli. Okullar hızlı şekilde açılmalı, az hasarlı ve hasarsız evlere giriş sağlanmalı.

Yardim kolisi dağıtımı sonrası, valililerce market çekleri verilmelidir. Velhasıl insanlarımızın haklarını daha kolay bilmesi ve araması için hukuk danışmanlıklarını çoğaltmalıyız, herkes kolayca hak ve hukuklarını bilebilmelidir. Halkımızı aydınlatacak, bilinçli hale getirecek, sağlam konutlar hususunda eğitimler düzenlenmelidir.

Gösteriş ve konfordan uzak, protokol toplantıları terk edilmeli ve halkımızla iç içe, gönül birliği sağlanmalıdır. Gençlerimizin faydalanacağı tenis, voleybol, basketbol ve sanat atölyelerine öncelik verilmelidir. Adalet ve eşitlik prensibi her alanda acilen uygulanmaya devam edilmeli ve yardımlar konusunda koordinasyon sağlanmalıdır.”

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.