Akkurt, Vatandaş Kaçak Elektrik Kullanmaya Mecbur Edilmesin!

YEREL HABERLER 14.12.2024 - 13:39, Güncelleme: 14.12.2024 - 13:39
 

Akkurt, Vatandaş Kaçak Elektrik Kullanmaya Mecbur Edilmesin!

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Altınova, Selimiye ve Yeşilyurt mahallelerinde yaşanan tapu sorunu, elektrik aboneliği almayı imkânsız hale getirirken, bu durum binlerce vatandaşı zor durumda bırakıyor.

Kaçak kullanım gerekçesiyle yüksek faturalar gönderen AKEDAŞ, ödemelerini yapamayan vatandaşlara hapis cezası bildirimleriyle baskı kuruyor. Özellikle depremden sonra barınma ihtiyacı nedeniyle hazine arazisine yapılan evler için elektrik aboneliği alınamaması, mahalle sakinlerini çileden çıkarıyor. "DEPREMZEDEYE KAÇAK KULLANICI MUAMELESİ YAPILIYOR" Milli Yol Partisi Onikişubat İlçe Başkanı Ali Akkurt, bölgedeki mağduriyetleri yerinde görmek için mahalle sakinlerini ziyaret etti. Akkurt, yaşanan sorunun temelde belediyenin tapu verme sözünü yerine getirmemesi ve AKEDAŞ’ın EPDK mevzuatını uygulamamasından kaynaklandığını belirtti. Akkurt, şu ifadeleri kullandı: "Van depreminde mücbir sebepten dolayı hazine üzerine yapılan yapılara 6 yıl boyunca elektrik, su ve doğalgaz aboneliği verildi. Ancak Altınova’da, Selimiye’de ve Yeşilyurt’ta yapılan yapıların %85’ine elektrik abonesi verilmiyor.  Bunda en büyük etken bu mahallede bir ara Onikişubat Belediyesi imar çalışması yaptı, herkesin tapusunu vereceğini söyledi. Ama bu projeyi rafa kaldırdılar, burayı hazineye devrettiler, hazineden de tekrar Onikişubat Belediyesine devretti. Vatandaş burada 2019-2020 yıllarında kendi evini yaptığı arazisinin satışını istemiş olsaydı 70-80 bin liraya alacakken şuanda bir milyon gibi rakamları konuşuyorlar.  Bu mahallelerde su abonesi sağlanıyor, emlak vergisi alınıyor, doğalgaz bağlantısı yapılıyor ama elektrik konusunda AKEDAŞ keyfi bir tutum sergiliyor. Bu durum vatandaşı çaresiz bırakıyor.” "AKEDAŞ VATANDAŞI KAÇAK KULLANMAYA TEŞVİK EDİYOR" Akkurt, AKEDAŞ’ın vatandaşları mağdur ettiğini şu sözlerle eleştirdi: "Altınova eğer tapusuz bir yer ise neden buraya trafo koyuyorsun, iletim hattı çekiyorsun? Kaçak elektrik kullanan evlere neden enerji veriyorsun? Madem tapu olmadığı için abonelik veremiyorsun, yatırım yapmayacaksın. AKEDAŞ burada vatandaşın sırtına yük oluyor. 2 aylık 15 bin TL fatura ödeyen insanlar var. Asgari ücretle geçinemeyen depremzedeye bu faturaları reva görmek vicdansızlıktır." Yaklaşık 1.800 konutun elektrik abonesi olmadığı belirtilirken, bir abonenin aylık ortalama 5 bin TL ödemek zorunda bırakıldığı ifade edildi.  Akkurt, bu yüksek meblağların vatandaşın sırtına küfe olduğunu, ancak AKEDAŞ yöneticilerinin depremzede yerine “kazanç zade” olarak görüldüğünü söyledi. "VATANDAŞ KAÇAK ELEKTRİK KULLANMAYA MECBUR EDİLMESİN" Ali Akkurt, bu sorunun çözümü için yetkilileri göreve çağırarak şu taleplerde bulundu: "Depremzedeler için bir şans daha verilmelidir. Tapu sorunu çözülene kadar bu mahallelerde elektrik aboneliği sağlanmalı. İnsanların kaçak elektrik kullanmaya zorlanması, hapis cezalarıyla tehdit edilmesi kabul edilemez." Vatandaşlar, AKEDAŞ’ın bu keyfi tutumundan vazgeçmesi ve hükümetin tapu sorununu çözecek bir adım atması için seslerini duyurmaya çalışıyor. Deprem sonrası yaralarını sarmaya çalışan Kahramanmaraşlılar, mağduriyetlerinin sona ermesi için yetkililerden kalıcı bir çözüm bekliyor.
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Altınova, Selimiye ve Yeşilyurt mahallelerinde yaşanan tapu sorunu, elektrik aboneliği almayı imkânsız hale getirirken, bu durum binlerce vatandaşı zor durumda bırakıyor.

Kaçak kullanım gerekçesiyle yüksek faturalar gönderen AKEDAŞ, ödemelerini yapamayan vatandaşlara hapis cezası bildirimleriyle baskı kuruyor. Özellikle depremden sonra barınma ihtiyacı nedeniyle hazine arazisine yapılan evler için elektrik aboneliği alınamaması, mahalle sakinlerini çileden çıkarıyor.

"DEPREMZEDEYE KAÇAK KULLANICI MUAMELESİ YAPILIYOR"

Milli Yol Partisi Onikişubat İlçe Başkanı Ali Akkurt, bölgedeki mağduriyetleri yerinde görmek için mahalle sakinlerini ziyaret etti. Akkurt, yaşanan sorunun temelde belediyenin tapu verme sözünü yerine getirmemesi ve AKEDAŞ’ın EPDK mevzuatını uygulamamasından kaynaklandığını belirtti.

Akkurt, şu ifadeleri kullandı:

"Van depreminde mücbir sebepten dolayı hazine üzerine yapılan yapılara 6 yıl boyunca elektrik, su ve doğalgaz aboneliği verildi. Ancak Altınova’da, Selimiye’de ve Yeşilyurt’ta yapılan yapıların %85’ine elektrik abonesi verilmiyor. 

Bunda en büyük etken bu mahallede bir ara Onikişubat Belediyesi imar çalışması yaptı, herkesin tapusunu vereceğini söyledi.

Ama bu projeyi rafa kaldırdılar, burayı hazineye devrettiler, hazineden de tekrar Onikişubat Belediyesine devretti. Vatandaş burada 2019-2020 yıllarında kendi evini yaptığı arazisinin satışını istemiş olsaydı 70-80 bin liraya alacakken şuanda bir milyon gibi rakamları konuşuyorlar. 
Bu mahallelerde su abonesi sağlanıyor, emlak vergisi alınıyor, doğalgaz bağlantısı yapılıyor ama elektrik konusunda AKEDAŞ keyfi bir tutum sergiliyor. Bu durum vatandaşı çaresiz bırakıyor.”

"AKEDAŞ VATANDAŞI KAÇAK KULLANMAYA TEŞVİK EDİYOR"

Akkurt, AKEDAŞ’ın vatandaşları mağdur ettiğini şu sözlerle eleştirdi:
"Altınova eğer tapusuz bir yer ise neden buraya trafo koyuyorsun, iletim hattı çekiyorsun? Kaçak elektrik kullanan evlere neden enerji veriyorsun? Madem tapu olmadığı için abonelik veremiyorsun, yatırım yapmayacaksın. AKEDAŞ burada vatandaşın sırtına yük oluyor. 2 aylık 15 bin TL fatura ödeyen insanlar var. Asgari ücretle geçinemeyen depremzedeye bu faturaları reva görmek vicdansızlıktır."
Yaklaşık 1.800 konutun elektrik abonesi olmadığı belirtilirken, bir abonenin aylık ortalama 5 bin TL ödemek zorunda bırakıldığı ifade edildi. 

Akkurt, bu yüksek meblağların vatandaşın sırtına küfe olduğunu, ancak AKEDAŞ yöneticilerinin depremzede yerine “kazanç zade” olarak görüldüğünü söyledi.

"VATANDAŞ KAÇAK ELEKTRİK KULLANMAYA MECBUR EDİLMESİN"

Ali Akkurt, bu sorunun çözümü için yetkilileri göreve çağırarak şu taleplerde bulundu:

"Depremzedeler için bir şans daha verilmelidir. Tapu sorunu çözülene kadar bu mahallelerde elektrik aboneliği sağlanmalı. İnsanların kaçak elektrik kullanmaya zorlanması, hapis cezalarıyla tehdit edilmesi kabul edilemez."

Vatandaşlar, AKEDAŞ’ın bu keyfi tutumundan vazgeçmesi ve hükümetin tapu sorununu çözecek bir adım atması için seslerini duyurmaya çalışıyor. Deprem sonrası yaralarını sarmaya çalışan Kahramanmaraşlılar, mağduriyetlerinin sona ermesi için yetkililerden kalıcı bir çözüm bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.