AK Partili Ünal, sosyal medya platformlarına sorumluluk getiriyoruz!

POLİTİKA 09.10.2022 - 18:15, Güncelleme: 09.10.2022 - 18:15
 

AK Partili Ünal, sosyal medya platformlarına sorumluluk getiriyoruz!

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, tv100'de Pazar Siyaseti programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dezenformasyon yasasıyla ilgili konuşan Ünal,“Bu yasanın hazırlanma süreci bile çok ciddi dezenformatif eyleme maruz kaldı. Grup Başkanvekili olduğum için kanun teklifine imza atmadım. Kahramanmaraş Milletvekilimiz Ahmet Özdemir bu kanun teklifine imza attı, teklif sahibi oldu.”dedi Mahir Ünal konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Gazetecilik doğru bilgiye ulaşmak için araştırma yapmaktır ama şimdi bakıyorum bir haber çıkıyor, iddialar var deniyor ama siz bunu araştırmak zorundasınız. Bir insanı itibarsızlaştırmak için gerçeklikle ilgisi olmayan iddiaları ortaya atarım. Dezenformasyonla mücadele ilgili örnekler paylaşmak istiyorum. ABD'de senato düzeyinde inceleniyor, suçun niteliğine göre Almanya'da da hapis cezası var. Avustralya'da 16 yaşından küçükler için ebeveyn onayı getirdi. Krizler sırasında dezenformasyon faaliyetleriyle başa çıkmak için sosyal medya platformlarına sorumluluk getiriyoruz.”  
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, tv100'de Pazar Siyaseti programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dezenformasyon yasasıyla ilgili konuşan Ünal,“Bu yasanın hazırlanma süreci bile çok ciddi dezenformatif eyleme maruz kaldı. Grup Başkanvekili olduğum için kanun teklifine imza atmadım. Kahramanmaraş Milletvekilimiz Ahmet Özdemir bu kanun teklifine imza attı, teklif sahibi oldu.”dedi

Mahir Ünal konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Gazetecilik doğru bilgiye ulaşmak için araştırma yapmaktır ama şimdi bakıyorum bir haber çıkıyor, iddialar var deniyor ama siz bunu araştırmak zorundasınız. Bir insanı itibarsızlaştırmak için gerçeklikle ilgisi olmayan iddiaları ortaya atarım.

Dezenformasyonla mücadele ilgili örnekler paylaşmak istiyorum. ABD'de senato düzeyinde inceleniyor, suçun niteliğine göre Almanya'da da hapis cezası var. Avustralya'da 16 yaşından küçükler için ebeveyn onayı getirdi. Krizler sırasında dezenformasyon faaliyetleriyle başa çıkmak için sosyal medya platformlarına sorumluluk getiriyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.