“Ağlamak yerine gülmeyi tercih ediyoruz”

YAŞAM 03.12.2019 - 18:18, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

“Ağlamak yerine gülmeyi tercih ediyoruz”

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan siyam ikizleri Sema ve Ayşe Tanrıkulu, hayat hikayeleriyle herkesi duygulandırdı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günün nedeniyle Onikişubat Belediyesi tarafından bir otelde düzenlenen programda konuşan siyam ikizi kardeşler herkesi duygulandırdı.   “Biz birbirimizi çok seviyoruz”   Yaşamlarının hep zorlukla geçtiğini kaydeden Tanrıkulu, "Biz hep savaşmayı tercih ettik. Ağlamak yerine gülmeyi tercih ediyoruz. İnsanların kırıcı sözlerine üzülmeyin. Biz birbirimizi çok seviyoruz. Belki fiziksel olarak biraz engelliyiz ama fiziksel engellimize değil, kalbimize bakılmasını istiyoruz. Türkiye ve insanları güzel. Bu ülkede de yaşamaktan çok mutluyuz.”dedi.     “Mücadele etmeyi tercih ettik”   Okumayı çok istediklerini vurgulayan Tanrıkulu şunları söyledi: “Biz eğitimli olmayı çok istedik. Üniversite okumayı çok istedik. Bu biraz zor oldu, kolay olmadı. İnsanlar, 'Engellisiniz, oturun evinizde' dediler ama biz başarmayı tercih ettik. Mücadele etmeyi tercih ettik. Üniversite sınavına girdik. Umudum kalmamıştı. Bizden bir şey olmaz sanmıştık. Düşük puan almıştık. Hep dua ettik. Allah imdadımıza yetişti. Cumhurbaşkanımız ve Valimiz çok yardım etti. Bize sahip çıktılar.”    
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan siyam ikizleri Sema ve Ayşe Tanrıkulu, hayat hikayeleriyle herkesi duygulandırdı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günün nedeniyle Onikişubat Belediyesi tarafından bir otelde düzenlenen programda konuşan siyam ikizi kardeşler herkesi duygulandırdı.

 

“Biz birbirimizi çok seviyoruz”

 

Yaşamlarının hep zorlukla geçtiğini kaydeden Tanrıkulu, "Biz hep savaşmayı tercih ettik. Ağlamak yerine gülmeyi tercih ediyoruz. İnsanların kırıcı sözlerine üzülmeyin. Biz birbirimizi çok seviyoruz. Belki fiziksel olarak biraz engelliyiz ama fiziksel engellimize değil, kalbimize bakılmasını istiyoruz. Türkiye ve insanları güzel. Bu ülkede de yaşamaktan çok mutluyuz.”dedi.

 

 

“Mücadele etmeyi tercih ettik”

 

Okumayı çok istediklerini vurgulayan Tanrıkulu şunları söyledi: “Biz eğitimli olmayı çok istedik. Üniversite okumayı çok istedik. Bu biraz zor oldu, kolay olmadı. İnsanlar, 'Engellisiniz, oturun evinizde' dediler ama biz başarmayı tercih ettik. Mücadele etmeyi tercih ettik. Üniversite sınavına girdik. Umudum kalmamıştı. Bizden bir şey olmaz sanmıştık. Düşük puan almıştık. Hep dua ettik. Allah imdadımıza yetişti. Cumhurbaşkanımız ve Valimiz çok yardım etti. Bize sahip çıktılar.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.