Ağız kokusuna bitkisel çözümler!

SAĞLIK 15.03.2020 - 10:39, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Ağız kokusuna bitkisel çözümler!

Halitosis olarak ta anılabilen ağız kokusu, sürekli iletişim halinde olan insanlar için soysal anlamda önemli bir rol oynamaktadır. Bizde sizler için ağız kokusuna iyi gelen doğal yöntemleri derledik.

1. Pelin Otu Bir fincan kaynar suyun içine yarım çay kaşığı pelin otu atıp soğutun. Daha sonra bu karışımı süzerek sabahları gargara yapıp tükürün. 2. Mayasıl Otu Bir litre suyun içine mayasıl otunu kıyarak atın sonra kaynatın ve gargara yapın. Yine bir doğadaki mucize mayasıl otu ağız kokusuna etkili çözümlerden biridir. 3. Enginar Bir litre suyun içine enginar atıp süzülüp gargara yapın. Çok faydalı olan enginar ağız kokusunu da büyük oranda alır. 4. Sinir Otu Bir litre suyun içine kıyılmış sinir otu yaprağı, meyan kökü, kazayağı yaprağı kaynatıp süzün ve gün de 3 kez birer fincan içilir. Doğada ki bu bitkilerin her birinin vücudumuza faydası çeşit çeşit sorunlara çözümleri var. 5. Turp Bir litre su içine rendelenmiş turp, turunç kabuğu ve sümbül katılıp kaynatın. Süzüp gargara yapın. 6. Badem- bal Dövdüğünüz bademin içine bal karıştırıp sabahları aç karnına için. Pek çok başka dertlere de deva bal badem ağız kokusunda da yine güzel sonuçlara imza atıyor. 7. Tarhana Bir tatlı kaşığı tarhanayı ağzınızda biraz tutup yutun. Tarhananın ağız kokusuna olan etkisine inanamayacaksınız. 8. Kereviz Bir litre suyun içine kereviz yaprağı koyun kaynatıp süzün ve gargara yapın. Kereviz de büyük oranda ağız kokunuza fayda sağlar. 9. Limon Sade sodanın içine limon dilimleri atıp sodanız bitince bu limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Ayrıca mentollü veya limon aromalı şekerlerden de tüketebilirsiniz.  10. Kahve Ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü kokuya yol açar. Kahve çekirdeği çiğnemek ise sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır. Yemeklerden sonra Türk Kahvesi içmek de kokuya karşı etkilidir.  
Halitosis olarak ta anılabilen ağız kokusu, sürekli iletişim halinde olan insanlar için soysal anlamda önemli bir rol oynamaktadır. Bizde sizler için ağız kokusuna iyi gelen doğal yöntemleri derledik.

1. Pelin Otu


Bir fincan kaynar suyun içine yarım çay kaşığı pelin otu atıp soğutun. Daha sonra bu karışımı süzerek sabahları gargara yapıp tükürün.


2. Mayasıl Otu


Bir litre suyun içine mayasıl otunu kıyarak atın sonra kaynatın ve gargara yapın. Yine bir doğadaki mucize mayasıl otu ağız kokusuna etkili çözümlerden biridir.


3. Enginar


Bir litre suyun içine enginar atıp süzülüp gargara yapın. Çok faydalı olan enginar ağız kokusunu da büyük oranda alır.


4. Sinir Otu


Bir litre suyun içine kıyılmış sinir otu yaprağı, meyan kökü, kazayağı yaprağı kaynatıp süzün ve gün de 3 kez birer fincan içilir. Doğada ki bu bitkilerin her birinin vücudumuza faydası çeşit çeşit sorunlara çözümleri var.


5. Turp


Bir litre su içine rendelenmiş turp, turunç kabuğu ve sümbül katılıp kaynatın. Süzüp gargara yapın.


6. Badem- bal


Dövdüğünüz bademin içine bal karıştırıp sabahları aç karnına için. Pek çok başka dertlere de deva bal badem ağız kokusunda da yine güzel sonuçlara imza atıyor.


7. Tarhana


Bir tatlı kaşığı tarhanayı ağzınızda biraz tutup yutun. Tarhananın ağız kokusuna olan etkisine inanamayacaksınız.


8. Kereviz


Bir litre suyun içine kereviz yaprağı koyun kaynatıp süzün ve gargara yapın. Kereviz de büyük oranda ağız kokunuza fayda sağlar.


9. Limon


Sade sodanın içine limon dilimleri atıp sodanız bitince bu limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Ayrıca mentollü veya limon aromalı şekerlerden de tüketebilirsiniz. 


10. Kahve


Ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü kokuya yol açar. Kahve çekirdeği çiğnemek ise sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır. Yemeklerden sonra Türk Kahvesi içmek de kokuya karşı etkilidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.