Afrika’nın en zengin ülkeleri!

Mekanlar 08.09.2022 - 19:21, Güncelleme: 08.09.2022 - 19:21
 

Afrika’nın en zengin ülkeleri!

İnsan kaynakları ve sanayi Afrika ekonomisinin ana bileşenlerini oluşturmaktadır. Bizde sizler için şuanda en hızlı büyüyen Afrika ülkelerini derledik.

Ekvator Ginesi Ekvator Ginesi Orta Afrika'da bulunan bir ülkedir. Diğerlerine göre kıyasla daha küçüktür. Yaklaşık 10.830 mil kare alana sahiptir. Nüfus 1,2 milyon civarındadır. Bu nüfus biraz düşük olsa da GSYİH'nın yüksek kalmasına yardımcı olmaktadır. Kişi başına düşen 38.700 dolar GSYİH ile en zengin Afrika ülkesidir.  Seyşeller Seyşeller Hint Okyanusunda bulunan bir ada ülkesidir. Yaklaşık 115 küçük adadan oluşmaktadır. Sadece 92.000 nüfusu ile Afrika'daki ülkeler arasında en düşük nüfusa sahiptir. Kişi başına 28.000 dolar GSYİH ile Afrika'nın ikinci en zengin ülkesidir. Mauritius Mauritius, Afrika kıtasının güneydoğu kıyılarında Hint Okyanusunda bulunan bir ada ülkesidir. Tarih boyunca bu ülke, bazen bir Hollanda kolonisi, bir Fransız kolonisi ve bir İngiliz kolonisi olmuştur. 1968 yılından beri bağımsızdır ve 1,3 milyonluk nüfusa sahiptir. Kişi başına 20.500 dolar GSYİH ile Afrika'nın en zengin üçüncü ülkesidir. Gabon Orta Afrika ülkesi olan Gabon Batı Afrika sahilinde yer alıyor. Ekvator Ginesi, Kamerun ve Kongo Cumhuriyeti ile sınırlanır. Libreville, ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Ülke ortalama 19.300 dolarlık GSYİH ile bu listede dördüncü sırada yer alıyor. Botsvana Botsvana, Afrika'nın güneyinde bulunan bir ülkedir. Ülke istikrarlı demokrasisi ile tanınmaktadır. Nüfusu 2.1 milyon civarında ve kişi başına düşen GSYİH 16.900 dolardır.  
İnsan kaynakları ve sanayi Afrika ekonomisinin ana bileşenlerini oluşturmaktadır. Bizde sizler için şuanda en hızlı büyüyen Afrika ülkelerini derledik.

Ekvator Ginesi

Ekvator Ginesi Orta Afrika'da bulunan bir ülkedir. Diğerlerine göre kıyasla daha küçüktür. Yaklaşık 10.830 mil kare alana sahiptir. Nüfus 1,2 milyon civarındadır. Bu nüfus biraz düşük olsa da GSYİH'nın yüksek kalmasına yardımcı olmaktadır. Kişi başına düşen 38.700 dolar GSYİH ile en zengin Afrika ülkesidir.
 
Seyşeller

Seyşeller Hint Okyanusunda bulunan bir ada ülkesidir. Yaklaşık 115 küçük adadan oluşmaktadır. Sadece 92.000 nüfusu ile Afrika'daki ülkeler arasında en düşük nüfusa sahiptir. Kişi başına 28.000 dolar GSYİH ile Afrika'nın ikinci en zengin ülkesidir.

Mauritius

Mauritius, Afrika kıtasının güneydoğu kıyılarında Hint Okyanusunda bulunan bir ada ülkesidir. Tarih boyunca bu ülke, bazen bir Hollanda kolonisi, bir Fransız kolonisi ve bir İngiliz kolonisi olmuştur. 1968 yılından beri bağımsızdır ve 1,3 milyonluk nüfusa sahiptir. Kişi başına 20.500 dolar GSYİH ile Afrika'nın en zengin üçüncü ülkesidir.

Gabon

Orta Afrika ülkesi olan Gabon Batı Afrika sahilinde yer alıyor. Ekvator Ginesi, Kamerun ve Kongo Cumhuriyeti ile sınırlanır. Libreville, ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Ülke ortalama 19.300 dolarlık GSYİH ile bu listede dördüncü sırada yer alıyor.

Botsvana

Botsvana, Afrika'nın güneyinde bulunan bir ülkedir. Ülke istikrarlı demokrasisi ile tanınmaktadır. Nüfusu 2.1 milyon civarında ve kişi başına düşen GSYİH 16.900 dolardır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.