Adet Gecikmesi Normal Mi?

SAĞLIK 26.10.2019 - 11:26, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Adet Gecikmesi Normal Mi?

Herhangi bir sağlık sorunu bulmayan ve ergenlik dönemine girmiş olan her kadın, gebelik dönemi dışında kalan süreçte her ay 1 kere adet kanaması yaşar.

 Dünya geneline bakıldığı zaman kadınların adet döngüleri, 25 gün ile 31 gün arasında değişmektedir. Bu adet döngüsü, genelde genetik bir özelliktir ve kız çocuklarının adet günleri, çoğunlukla anne veya teyzeleri ile benzerlik göstermektedir.   Adet kanaması 3 ile 7 gün arasında sürebilir ve bu normal kabul edilir. İki adet dönemi arasındaki süre 21 günden kısa veya 35 günden daha uzun sürüyorsa, bu durumda bir adet düzensizliği var demektir. Aynı şekilde kanamanın 3 günden daha az sürüp kesilmesi veya 7 gün geçmesine rağmen hala devam etmesi de normal kabul edilemez.
Herhangi bir sağlık sorunu bulmayan ve ergenlik dönemine girmiş olan her kadın, gebelik dönemi dışında kalan süreçte her ay 1 kere adet kanaması yaşar.

 Dünya geneline bakıldığı zaman kadınların adet döngüleri, 25 gün ile 31 gün arasında değişmektedir. Bu adet döngüsü, genelde genetik bir özelliktir ve kız çocuklarının adet günleri, çoğunlukla anne veya teyzeleri ile benzerlik göstermektedir.

 

Adet kanaması 3 ile 7 gün arasında sürebilir ve bu normal kabul edilir. İki adet dönemi arasındaki süre 21 günden kısa veya 35 günden daha uzun sürüyorsa, bu durumda bir adet düzensizliği var demektir. Aynı şekilde kanamanın 3 günden daha az sürüp kesilmesi veya 7 gün geçmesine rağmen hala devam etmesi de normal kabul edilemez.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.