Aç Karnına Tüketilmemesi Gereken Besinler!

SAĞLIK 13.10.2019 - 12:31, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Aç Karnına Tüketilmemesi Gereken Besinler!

Bazı insanlar sabah uyanıp direkt kahve içerken bazıları da güzel bir kahvaltıyla güne başlar. Ancak aç karnına tükettiğiniz besinlere dikkat etmelisiniz.

1. Domates     Domates, C vitamini ve diğer antioksidan bileşenler bakımında zengin olsa da kahvaltıda bulundurulmaması gereken bir besin. Neden diye soracak olursanız, domates, içerdiği “tannik asit” sebebiyle mide asidini yükseltir ve mide problemlerine sebep olabilir.     2. Gazlı içecekler     Aç karnına gazlı içecekler içilmemesi gerektiğini herkes bilir. Peki, bunun sebebi ne? Aç karnına gazlı içecekler tüketenlerin midesinde çeşitli rahatsızlıklar olabileceği gibi daha büyük problemlere de sebep olabilir.      3. Mayalı hamur işleri     Sabahın erken saatlerinde hızlıca bir kahvaltı yapmak için hazır alınan gıdalar en uygunu gibi görülebilir ancak içerisinde maya bulunduran hamur işleri midenizi şişirir ve mide astarını tahriş eder.      4. Baharatlı yiyecekler     Aç karnına tüketmemeniz gereken yiyecekler sırasının başına baharatlı yiyecekleri koyabiliriz. Çünkü baharatlı yiyecekler açken mide mukozasına zarar verir ve bu da birçok mide rahatsızlığını beraberinde getirir.      5. Tatlılar     Tatlılar ve şekerlemeler, midede sindirimi en kolay yapılan yiyeceklerdir. Sindirimi yapıldıktan sonra kanımıza karışan tatlılar, pankreastaki insülin seviyesini bir anda yükseltir. Bu da şeker hastalığına ve göz bozukluklarına sebep olabilir.      6. Yoğurt     Yoğurt içinde bulundurduğu laktik asit bakterileriyle sağlık için oldukça faydalı besinlerden biri. Ancak yoğurt aç karnına yendiğinde faydalı laktik asitler, mide asidi tarafından etkisiz hale getirilir.      7. Armut     Armut, yapısında çok fazla lif içerir. Tokken tükettiğinizde sağlığınıza faydalı olacak bu lifler, aç karnına yediğinizde mide mukozasına zarar verebilir ve karın ağrısına sebep olabilir.     8. Muz Sağlık için oldukça faydalı olan bu meyvenin neden bu listede olduğunu merak ediyor olabilirsiniz.   
Bazı insanlar sabah uyanıp direkt kahve içerken bazıları da güzel bir kahvaltıyla güne başlar. Ancak aç karnına tükettiğiniz besinlere dikkat etmelisiniz.
1. Domates
 
 
Domates, C vitamini ve diğer antioksidan bileşenler bakımında zengin olsa da kahvaltıda bulundurulmaması gereken bir besin. Neden diye soracak olursanız, domates, içerdiği “tannik asit” sebebiyle mide asidini yükseltir ve mide problemlerine sebep olabilir.
 
 
2. Gazlı içecekler
 
 
Aç karnına gazlı içecekler içilmemesi gerektiğini herkes bilir. Peki, bunun sebebi ne? Aç karnına gazlı içecekler tüketenlerin midesinde çeşitli rahatsızlıklar olabileceği gibi daha büyük problemlere de sebep olabilir. 
 
 
3. Mayalı hamur işleri
 
 
Sabahın erken saatlerinde hızlıca bir kahvaltı yapmak için hazır alınan gıdalar en uygunu gibi görülebilir ancak içerisinde maya bulunduran hamur işleri midenizi şişirir ve mide astarını tahriş eder. 
 
 
4. Baharatlı yiyecekler
 
 
Aç karnına tüketmemeniz gereken yiyecekler sırasının başına baharatlı yiyecekleri koyabiliriz. Çünkü baharatlı yiyecekler açken mide mukozasına zarar verir ve bu da birçok mide rahatsızlığını beraberinde getirir. 
 
 
5. Tatlılar
 
 
Tatlılar ve şekerlemeler, midede sindirimi en kolay yapılan yiyeceklerdir. Sindirimi yapıldıktan sonra kanımıza karışan tatlılar, pankreastaki insülin seviyesini bir anda yükseltir. Bu da şeker hastalığına ve göz bozukluklarına sebep olabilir. 
 
 
6. Yoğurt
 
 
Yoğurt içinde bulundurduğu laktik asit bakterileriyle sağlık için oldukça faydalı besinlerden biri. Ancak yoğurt aç karnına yendiğinde faydalı laktik asitler, mide asidi tarafından etkisiz hale getirilir. 
 
 
7. Armut
 
 
Armut, yapısında çok fazla lif içerir. Tokken tükettiğinizde sağlığınıza faydalı olacak bu lifler, aç karnına yediğinizde mide mukozasına zarar verebilir ve karın ağrısına sebep olabilir.
 
 
8. Muz
Sağlık için oldukça faydalı olan bu meyvenin neden bu listede olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.