ABD'li deprem uzmanından son dakika deprem açıklaması!

GÜNDEM 05.04.2023 - 11:23, Güncelleme: 05.04.2023 - 11:23
 

ABD'li deprem uzmanından son dakika deprem açıklaması!

ABD'li deprem uzmanı Doç. Dr. Judith Hubbard, Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Hubbard, “Artçı sarsıntılar çok büyük değildir ancak yine de rahatsız edici sarsıntılara neden olurlar. Daha büyük artçı sarsıntılar mümkün olmaya devam ediyor, ancak olası değil.”dedi. İşte ABD'li deprem uzmanı Judith Hubbard’ın o açıklamaları, “Yavaş bir süreç olmasına rağmen, deprem hızı beklendiği gibi azalıyor. Bölgede günde ~40 olaya düştük ve bu hala arka plan oranının oldukça üzerinde. İki ay içinde, bu ~20 olaya düşmelidir. Depremsellik en çok Göksun çevresinde ve kuzey kırığın doğu yarısı boyunca aktif olmaya devam ediyor. Kuzeydeki depremin büyüklüğü daha düşük olmasına rağmen, tepe kayması daha yüksekti, bu nedenle muhtemelen çevredeki kabuk üzerinde daha güçlü bir stres sinyali yarattı. Güneybatıdaki depremler, yaklaşık bir ay içinde o bölgedeki en büyük artçı şoklardı. Artçı sarsıntılar çok büyük değildir (genellikle <M5, ara sıra düşük M5), ancak yine de rahatsız edici sarsıntılara neden olurlar. Daha büyük artçı sarsıntılar mümkün olmaya devam ediyor, ancak olası değil.”  
ABD'li deprem uzmanı Doç. Dr. Judith Hubbard, Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Hubbard, “Artçı sarsıntılar çok büyük değildir ancak yine de rahatsız edici sarsıntılara neden olurlar. Daha büyük artçı sarsıntılar mümkün olmaya devam ediyor, ancak olası değil.”dedi.

İşte ABD'li deprem uzmanı Judith Hubbard’ın o açıklamaları, “Yavaş bir süreç olmasına rağmen, deprem hızı beklendiği gibi azalıyor. Bölgede günde ~40 olaya düştük ve bu hala arka plan oranının oldukça üzerinde. İki ay içinde, bu ~20 olaya düşmelidir.

Depremsellik en çok Göksun çevresinde ve kuzey kırığın doğu yarısı boyunca aktif olmaya devam ediyor. Kuzeydeki depremin büyüklüğü daha düşük olmasına rağmen, tepe kayması daha yüksekti, bu nedenle muhtemelen çevredeki kabuk üzerinde daha güçlü bir stres sinyali yarattı. Güneybatıdaki depremler, yaklaşık bir ay içinde o bölgedeki en büyük artçı şoklardı.

Artçı sarsıntılar çok büyük değildir (genellikle <M5, ara sıra düşük M5), ancak yine de rahatsız edici sarsıntılara neden olurlar. Daha büyük artçı sarsıntılar mümkün olmaya devam ediyor, ancak olası değil.”

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.