Aba, Sendikal gücümüzü üyelerimiz için kullanacağız!

YEREL HABERLER 15.11.2022 - 09:56, Güncelleme: 15.11.2022 - 20:56
 

Aba, Sendikal gücümüzü üyelerimiz için kullanacağız!

Başkan Aba, “Biz yol açmaya geldik, yol tıkamaya gelmedik. Biz sendikal gücümüzü üyelerimiz için kullanacağız. Bireysel çıkarlar peşinde koşmayacağız.” dedi

Eğitim Bir Sen Kahramanmaraş 2no’lu şube başkanı Doç. Dr. Veli Aba, fisiltihaber.com.tr ’ye konuştu. Başkan Aba, “Biz yol açmaya geldik, yol tıkamaya gelmedik. Biz sendikal gücümüzü üyelerimiz için kullanacağız. Bireysel çıkarlar peşinde koşmayacağız.”dedi Hayal peşinde koşmayacaklarına dikkat çeken Aba, “Sendikaya gelen KSÜ yönetimi rahat çalıştıracak demiştik.  Biz yol açmaya geldik, yol tıkamaya gelmedik. Biz sendikal gücümüzü üyelerimiz için kullanacağız. Bireysel çıkarlar peşinde koşmayacağız. Yönetimsel sorunlarla karşılaştığımızda bu sorunu sayın rektörümüze sunacağız. Çözüm yolu arayacağız. Hayal proje ve çalışmalar değil ayağı yere basan projeler yapacağız.”diye konuştu. “Üniversitemizde kreş elzemdir” KSÜ Avşar yerleşkesindeki kreş sorununa değinen Doç. Dr. Veli Aba şunları söyledi,“Üniversitemiz açısından önemli bir konu olan kreş mevzusuna değinmek istiyorum. Kreşin çok fazla talebini gördük. Bu proje üniversitemizde hayata geçtiğinde çok faydalı olacaktır. İnşallah yeni yönetimimiz bunu başarır. Kreş açıldığında 300 – 400 öğrenci sayısının bulacağını düşünüyorum.  Üyelerimizden çok fazla talep görüyoruz. Ben bu projenin kısa sürede hayata geçirebileceğini düşünüyorum.” “Şehir kampus projesini hayata geçirmemiz lazım” Şehir kampus projesinin önemine değinen Veli Aba,“Tabi ki bize çok fazla talepler geliyor. Bu taleplerden bir tanesi de sosyal etkinlik konusunda üniversitenin yeterince duyuramadığı söyleniyor. Üniversite değince akla ilk eğitim ve sosyal etkinlikler geliyor. Öğrencilerimiz üniversitemize çeşitli illerden geldiler.  Bizlerin o öğrencileri şehrimize kazandırmamız lazım . Bunun alt yapısının oluşturulması gerekiyor. Öğrencilerimize çeşitli olanaklar sunmamız lazım. Öğrencilerin üniversiteyi ve şehri sevmesi için çeşitli etkinlikler yapılması gerekiyor.  Şehir kampus projesini hayata geçirmemiz lazım. Öğrenciler kampüsünün dışarısına çıkmadan tüm ihtiyaçlarını kampüste gidermemiz lazım. Üniversitemiz bir yaşam merkezi haline getirilebilir. Bu çok zor bir iş değil.” İfadelerine yer verdi.   
Başkan Aba, “Biz yol açmaya geldik, yol tıkamaya gelmedik. Biz sendikal gücümüzü üyelerimiz için kullanacağız. Bireysel çıkarlar peşinde koşmayacağız.” dedi

Eğitim Bir Sen Kahramanmaraş 2no’lu şube başkanı Doç. Dr. Veli Aba, fisiltihaber.com.tr ’ye konuştu.

Başkan Aba, “Biz yol açmaya geldik, yol tıkamaya gelmedik. Biz sendikal gücümüzü üyelerimiz için kullanacağız. Bireysel çıkarlar peşinde koşmayacağız.”dedi

Hayal peşinde koşmayacaklarına dikkat çeken Aba, “Sendikaya gelen KSÜ yönetimi rahat çalıştıracak demiştik.  Biz yol açmaya geldik, yol tıkamaya gelmedik. Biz sendikal gücümüzü üyelerimiz için kullanacağız. Bireysel çıkarlar peşinde koşmayacağız. Yönetimsel sorunlarla karşılaştığımızda bu sorunu sayın rektörümüze sunacağız. Çözüm yolu arayacağız. Hayal proje ve çalışmalar değil ayağı yere basan projeler yapacağız.”diye konuştu.

“Üniversitemizde kreş elzemdir”

KSÜ Avşar yerleşkesindeki kreş sorununa değinen Doç. Dr. Veli Aba şunları söyledi,“Üniversitemiz açısından önemli bir konu olan kreş mevzusuna değinmek istiyorum. Kreşin çok fazla talebini gördük. Bu proje üniversitemizde hayata geçtiğinde çok faydalı olacaktır. İnşallah yeni yönetimimiz bunu başarır. Kreş açıldığında 300 – 400 öğrenci sayısının bulacağını düşünüyorum.  Üyelerimizden çok fazla talep görüyoruz. Ben bu projenin kısa sürede hayata geçirebileceğini düşünüyorum.”

“Şehir kampus projesini hayata geçirmemiz lazım”

Şehir kampus projesinin önemine değinen Veli Aba,“Tabi ki bize çok fazla talepler geliyor. Bu taleplerden bir tanesi de sosyal etkinlik konusunda üniversitenin yeterince duyuramadığı söyleniyor. Üniversite değince akla ilk eğitim ve sosyal etkinlikler geliyor. Öğrencilerimiz üniversitemize çeşitli illerden geldiler.  Bizlerin o öğrencileri şehrimize kazandırmamız lazım . Bunun alt yapısının oluşturulması gerekiyor.

Öğrencilerimize çeşitli olanaklar sunmamız lazım. Öğrencilerin üniversiteyi ve şehri sevmesi için çeşitli etkinlikler yapılması gerekiyor.  Şehir kampus projesini hayata geçirmemiz lazım. Öğrenciler kampüsünün dışarısına çıkmadan tüm ihtiyaçlarını kampüste gidermemiz lazım. Üniversitemiz bir yaşam merkezi haline getirilebilir. Bu çok zor bir iş değil.” İfadelerine yer verdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.