7 kişi cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu!

POLİTİKA 20.03.2023 - 20:59, Güncelleme: 21.03.2023 - 23:01
 

7 kişi cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu!

Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin, YSK'ya başvuru süresi sona erdi. Bu süre zarfında 7 kişi başvuruda bulundu.

YSK'nın başvuru koşulunu sağladığını ilan ettiği adayların 22 Mart-27 Mart arasında 100 bin imza toplamaları gerekecek. Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Sinan Oğan, Fatih Erbakan, Ahmet Özal, İrfan Uzun ve Halil Murat Ünver YSK'ya adaylık başvurusunda bulunan isimler oldu.  Cumhurbaşkanı adaylığı için sırasıyla Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal ve Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun ile "bağımsız aday" olarak Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halil Murat Ünver kurula adaylık başvurusunda bulundu.  
Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin, YSK'ya başvuru süresi sona erdi. Bu süre zarfında 7 kişi başvuruda bulundu.

YSK'nın başvuru koşulunu sağladığını ilan ettiği adayların 22 Mart-27 Mart arasında 100 bin imza toplamaları gerekecek.

Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Sinan Oğan, Fatih Erbakan, Ahmet Özal, İrfan Uzun ve Halil Murat Ünver YSK'ya adaylık başvurusunda bulunan isimler oldu. 

Cumhurbaşkanı adaylığı için sırasıyla Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal ve Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun ile "bağımsız aday" olarak Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halil Murat Ünver kurula adaylık başvurusunda bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.