6 Şubat’tan bu yana 5 bin 436 deprem oldu!

AKTÜEL 17.02.2023 - 21:49, Güncelleme: 17.02.2023 - 21:49
 

6 Şubat’tan bu yana 5 bin 436 deprem oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen bölgelerde vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen bölgelerde vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor. Biryandan ise artçı depremler devam ediyor.  Kandilli Rasathanesinden yapılan açıklamada 6 Şubat tarihinden 17 Şubat tarihine kadar 5 bin 436 adet deprem çözümü yapıldığı kaydedildi. İşte yapılan o açıklama: “6 Şubat 2023 saat 04:17'de Sofalaca- Şehitkamil-Gaziantep ve 13:24'de Ekinözü-Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından, 17 Şubat 2023 saat 20:30 itibarıyla bölgede toplam 5436 adet deprem çözümü yapılmıştır.” OHAL İle 10 İlde neler değişecek? Afet bölgelerinde yeniden yapılacak, değiştirilecek, büyütülecek veya esaslı tamir olacak yapıların tabi olacağı teknik şartlar hazırlanacak ve bir yönetmelikle tespit edilebilecekler. Her türlü taşıt ve iş makinası ücreti sonradan ödenmek şartıyla kullanılabilecek. Vali ve kaymakamlar hiçbir kayda tabi olmaksızın acil satın alma ve kiralama yapabilecek. Devlete ait taşınmazlar yetmezse tüzel kişilere ait bina ve araziler geçici süreyle kullanılabilecek. Afet bölgelerinde ordu, jandarma, vali ve kaymakamlar tarafından istenilenler yerine getirilecek. Afet bölgesi ilan edilen yerlerde haber ve ulaştırma cihazları ücretsiz olacak. Hastanelere sevk için hava ve deniz araçlarına el konulabilecek. Hasara uğrayan yerlerin imarı, başka yerlere nakli zorunluluğu hallerinde de kamulaştırma, konut yardımı da bu kapsamda olacak.  
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen bölgelerde vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen bölgelerde vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor. Biryandan ise artçı depremler devam ediyor. 

Kandilli Rasathanesinden yapılan açıklamada 6 Şubat tarihinden 17 Şubat tarihine kadar 5 bin 436 adet deprem çözümü yapıldığı kaydedildi.

İşte yapılan o açıklama: “6 Şubat 2023 saat 04:17'de Sofalaca- Şehitkamil-Gaziantep ve 13:24'de Ekinözü-Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından, 17 Şubat 2023 saat 20:30 itibarıyla bölgede toplam 5436 adet deprem çözümü yapılmıştır.”

OHAL İle 10 İlde neler değişecek?

Afet bölgelerinde yeniden yapılacak, değiştirilecek, büyütülecek veya esaslı tamir olacak yapıların tabi olacağı teknik şartlar hazırlanacak ve bir yönetmelikle tespit edilebilecekler.

Her türlü taşıt ve iş makinası ücreti sonradan ödenmek şartıyla kullanılabilecek.
Vali ve kaymakamlar hiçbir kayda tabi olmaksızın acil satın alma ve kiralama yapabilecek.

Devlete ait taşınmazlar yetmezse tüzel kişilere ait bina ve araziler geçici süreyle kullanılabilecek. Afet bölgelerinde ordu, jandarma, vali ve kaymakamlar tarafından istenilenler yerine getirilecek. Afet bölgesi ilan edilen yerlerde haber ve ulaştırma cihazları ücretsiz olacak.

Hastanelere sevk için hava ve deniz araçlarına el konulabilecek. Hasara uğrayan yerlerin imarı, başka yerlere nakli zorunluluğu hallerinde de kamulaştırma, konut yardımı da bu kapsamda olacak.

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.