5 Bin Adet Alabalık Törbüzek Çayına Bırakıldı!

28.08.2019 - 17:23, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

5 Bin Adet Alabalık Törbüzek Çayına Bırakıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğütarafından yürütülen proje kapsamında üretilen 5 bin adet ‘Kırmızı Benekli Alabalık’ yavrusu, ana vatanları olan Göksun’a dönerek Törbüzek Çayı ile buluştu.

Göksun’da Törbüzek Çayına özgü kırmızı benekli alabalığın korunması ve çoğaltılması için Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından iki yıl önce başlatılan çalışmalar sonuç verdi. Proje kapsamında iki yıl önce Törbüzek Çayından alınan anaç balıklar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Mersin Çamlıyayla Alabalık Üretim tesislerinde koruma altına alındı. Bu anaçlardan alınan ve yaklaşık beş santim boyuna ulaşan yavrular, düzenlenen etkinlikle ana yurtları olan Törbüzek Çayında doğal yaşama bırakıldı. Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Mehmetbey Mahallesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Törbüzek Çayının bölgede kendine has kırmızı benekli alabalığın en iyi yetiştiği yer olduğunu söyledi.   Yavru balıkları doğal hayatla buluşturma etkinliğine AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mustafa Akgül, Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük ile ilgili personeller katıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğütarafından yürütülen proje kapsamında üretilen 5 bin adet ‘Kırmızı Benekli Alabalık’ yavrusu, ana vatanları olan Göksun’a dönerek Törbüzek Çayı ile buluştu.

Göksun’da Törbüzek Çayına özgü kırmızı benekli alabalığın korunması ve çoğaltılması için Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından iki yıl önce başlatılan çalışmalar sonuç verdi. Proje kapsamında iki yıl önce Törbüzek Çayından alınan anaç balıklar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Mersin Çamlıyayla Alabalık Üretim tesislerinde koruma altına alındı. Bu anaçlardan alınan ve yaklaşık beş santim boyuna ulaşan yavrular, düzenlenen etkinlikle ana yurtları olan Törbüzek Çayında doğal yaşama bırakıldı.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Mehmetbey Mahallesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Törbüzek Çayının bölgede kendine has kırmızı benekli alabalığın en iyi yetiştiği yer olduğunu söyledi.

 

Yavru balıkları doğal hayatla buluşturma etkinliğine AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mustafa Akgül, Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük ile ilgili personeller katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.