430 Milyon Kez Hıçkırarak Rekor Kıran Adam!

06.11.2019 - 08:58, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

430 Milyon Kez Hıçkırarak Rekor Kıran Adam!

Charles Osborne isimli bir adam, 96 yıllık yaşamının 68 yılını hıçkırarak geçirdi. Bir kaza sonucunda beynindeki bir damarının tıkanmasıyla bu hastalığa yakalanan Charles'ın 68 yıl içinde 430 milyon kez hıçkırdığı tahmin ediliyor.

1894 doğumlu Charles Osbourne, 1922 yılında yaklaşık 160 kilogramlık bir domuzu kesmek üzere asmaya çalışıyordu. Osbourne, domuzu kaldırmasıyla birlikte yere düştü. Kendisi ilk başta hiçbir şey hissetmediğini söylemiş ancak Osbourne’un doktoru, beyninde toplu iğne başı büyüklüğünde bir kan damarının tıkandığını söylemiş. İşte bu tıkanıklık sonucunda Charles Osbourne’un beyninin hıçkırık tepkisini engelleyen küçük bir bölümü zarar görmüş. Osbourne, o günden sonra da hayatının geri kalanında Doktor Terence Anthony tarafından tedavi altına alınmış. Hastalığının ilk başlarında Osbourne’un hıçkırık sayısı dakika başı 40 civarındaymış fakat zaman geçtikçe bu sayı 20’ye kadar düşmüş. Osbourne’un ölümünden yaklaşık bir yıl önce gizemli bir şekilde hıçkırığı kesilmiş. Bir dakika içerisinde defalarca hıçkıran Osborne’un hayatı boyunca 430 milyon kez hıçkırdığı tahmin ediliyor.  
Charles Osborne isimli bir adam, 96 yıllık yaşamının 68 yılını hıçkırarak geçirdi. Bir kaza sonucunda beynindeki bir damarının tıkanmasıyla bu hastalığa yakalanan Charles'ın 68 yıl içinde 430 milyon kez hıçkırdığı tahmin ediliyor.

1894 doğumlu Charles Osbourne, 1922 yılında yaklaşık 160 kilogramlık bir domuzu kesmek üzere asmaya çalışıyordu. Osbourne, domuzu kaldırmasıyla birlikte yere düştü. Kendisi ilk başta hiçbir şey hissetmediğini söylemiş ancak Osbourne’un doktoru, beyninde toplu iğne başı büyüklüğünde bir kan damarının tıkandığını söylemiş.


İşte bu tıkanıklık sonucunda Charles Osbourne’un beyninin hıçkırık tepkisini engelleyen küçük bir bölümü zarar görmüş. Osbourne, o günden sonra da hayatının geri kalanında Doktor Terence Anthony tarafından tedavi altına alınmış.


Hastalığının ilk başlarında Osbourne’un hıçkırık sayısı dakika başı 40 civarındaymış fakat zaman geçtikçe bu sayı 20’ye kadar düşmüş. Osbourne’un ölümünden yaklaşık bir yıl önce gizemli bir şekilde hıçkırığı kesilmiş. Bir dakika içerisinde defalarca hıçkıran Osborne’un hayatı boyunca 430 milyon kez hıçkırdığı tahmin ediliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.