2021'in seçkin izole tatil yerleri!

Mekanlar 13.01.2021 - 19:19, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

2021'in seçkin izole tatil yerleri!

Rotanız Karadeniz Bölgesi Olacaksa sizlere harika önerilerimiz var.

Pokut Yaylası - Rize Rize'nin gökyüzüne en yakın noktalarından biri olan yaylanın rakımı 2032 metre. Ulaşım için sağlam ve mümkünse 4X4 özellikte bir araçla gelmeniz gerekiyor. Dar ve uzun yoldan arşa çıkar gibi ilerlediğinizde sizi yeşilin her tonuyla boyalı bir cennet karşılıyor. Yazın gitseniz bile üşüten havası ciğerlerin alışık olmadığı türden bol oksijen içeriyor. Yanakları al al yapan, ruhu allayıp pullayan bu rotada yöresel organik sofralar da bulacaksınız. Dilerseniz çadır kurabilir ya da bungalovlarda konaklayabilirsiniz.   Kavrun Yaylası - Rize Yine Rize, yine doğa ve pek tabii ki özgürlük! Kavrun Yaylası Kaçkar Dağları'na en yakın yayla. Ormanların içindeki dar patikalarda uzun yürüyüşler yapabilir, yolun sonunda büyüleyici buzul gölleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu yayla biraz masal biriktirmek ve tabiatla aşk yaşamak için birebir. Yaylada konaklayabileceğiniz dağ evleri de bulunuyor. Düzköy - Trabzon Rize'den başka bir şehre, Trabzon'a uzandığınızda henüz öyle çok bilinmeyen güzel bir köy önereceğiz size. Özellikle de kampçıysanız ve hem birkaç yayla gezip hem de düzlükte bir konaklama tercih ediyorsanız bu köy tam size göre. Düzköy hem köylüsünün misafirperverliği hem sofralarının lezzeti hem de Alazlı ve Karaptal Yaylaları arasındaki kavşak konumuyla gönül çelen bir rota. Üstelik bir yeraltı şatosu olan Çal Mağarası'na yakın.   Macahel - Artvin Karadeniz'in en doğusu, Gürcistan'ın da sınır komşusu Macahel. 18 köyden oluşan bu bölgenin bir kısmı da komşu ülkenin sınırları içinde. Ülkemizin ilk biyosfer alanı olan Macahel'in gittiğiniz döneme göre değişkenlik gösteren bir iklimi var. Bahar ve yaz aylarında yemyeşil, ama diğer aylarda bembeyaz bir karlar ülkesi gibi görünüyor. Virüsten kaçarken cenneti bulacağınız bir rota da burası!
Rotanız Karadeniz Bölgesi Olacaksa sizlere harika önerilerimiz var.

Pokut Yaylası - Rize


Rize'nin gökyüzüne en yakın noktalarından biri olan yaylanın rakımı 2032 metre. Ulaşım için sağlam ve mümkünse 4X4 özellikte bir araçla gelmeniz gerekiyor. Dar ve uzun yoldan arşa çıkar gibi ilerlediğinizde sizi yeşilin her tonuyla boyalı bir cennet karşılıyor. Yazın gitseniz bile üşüten havası ciğerlerin alışık olmadığı türden bol oksijen içeriyor. Yanakları al al yapan, ruhu allayıp pullayan bu rotada yöresel organik sofralar da bulacaksınız. Dilerseniz çadır kurabilir ya da bungalovlarda konaklayabilirsiniz.

 

Kavrun Yaylası - Rize


Yine Rize, yine doğa ve pek tabii ki özgürlük! Kavrun Yaylası Kaçkar Dağları'na en yakın yayla. Ormanların içindeki dar patikalarda uzun yürüyüşler yapabilir, yolun sonunda büyüleyici buzul gölleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu yayla biraz masal biriktirmek ve tabiatla aşk yaşamak için birebir. Yaylada konaklayabileceğiniz dağ evleri de bulunuyor.


Düzköy - Trabzon


Rize'den başka bir şehre, Trabzon'a uzandığınızda henüz öyle çok bilinmeyen güzel bir köy önereceğiz size. Özellikle de kampçıysanız ve hem birkaç yayla gezip hem de düzlükte bir konaklama tercih ediyorsanız bu köy tam size göre. Düzköy hem köylüsünün misafirperverliği hem sofralarının lezzeti hem de Alazlı ve Karaptal Yaylaları arasındaki kavşak konumuyla gönül çelen bir rota. Üstelik bir yeraltı şatosu olan Çal Mağarası'na yakın.

 

Macahel - Artvin


Karadeniz'in en doğusu, Gürcistan'ın da sınır komşusu Macahel. 18 köyden oluşan bu bölgenin bir kısmı da komşu ülkenin sınırları içinde. Ülkemizin ilk biyosfer alanı olan Macahel'in gittiğiniz döneme göre değişkenlik gösteren bir iklimi var. Bahar ve yaz aylarında yemyeşil, ama diğer aylarda bembeyaz bir karlar ülkesi gibi görünüyor. Virüsten kaçarken cenneti bulacağınız bir rota da burası!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.